Laden Evenementen

Geannuleerd!!!! Alternatief Naturagart –> Casteleynse plas

17 okt 2020

IVM de nieuwe maatregelen is dit evenement geannuleerd!

Over het gebied

De grootste plas van de Noordoostpolder. Het water van deze Casteleynsplas, een voormalige zandwinput, is erg schoon en visrijk. In de steile oevers broeden ijsvogels. De bloemrijke graslanden ten westen van de plas en de omringende rietkragen en bosstroken geven het gebied een parkachtig karakter

Schoonste water

De 23 ha grote Casteleynsplas is de grootste plas in de Noordoostpolder. Dit tot 18 meter diepe meer is een voormalige zandwinput, gegraven voor de aanleg van de A6. De door kwelwater ontstane plas is door de natuurlijke filtering van het zand het schoonste water van heel Flevoland. Net als in andere geïsoleerd liggende wateren zijn begin jaren ’90 van de vorige eeuw graskarpers in de Casteleynsplas uitgezet. Deze vissen moesten uitbundig groeiende waterplanten bestrijden. Ze komen er nog steeds voor. Tegenwoordig zwemmen er onder andere enorme meervallen en windes.

Parkachtig karakter

Een bescheiden rietkraag maakt de Casteleynsplas voor een beperkt aantal moerasbewoners tot een geschikt leefgebied. De gewone oeverlibel en de variabele waterjuffer komen er voor. In de steile oevers broeden ijsvogels.
De bloemrijke graslanden ten westen van de plas en de omringende rietkragen en bosstroken geven het gebied een parkachtig karakter.

 

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
17 oktober
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Casteleynsplas
Casteleynsweg 2
Emmeloord, Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *