Het werd al weken van te voren aangekondigd. Dit zou een spannend avondje worden.
Het “Mysterie van Engelgaarde” zou onthuld worden.

Het was al goed donker want de wintertijd was afgelopen weekend weer ingetreden. Het weer werkte ook niet echt mee, want het regende een beetje. Gelukkig had de “organisatie” gezorgd voor een paar partytenten, een vuurkorf erbij, dus . . .
We werden verwelkomt met lekkere chocomelk met slagroom. Er kwam een flinke groep duikers bij elkaar. Echt onvoorstelbaar, maar ondanks het slechte weer waren er maar liefst 20 aanwezigen.
Toen iedereen aanwezig was, stak Kevin van wal met het verhaal over het “Mysterie van Engelgaarde”. Kevin was daarvoor zelfs naar het archief van Meppel moeten gaan om het ware verhaal te achterhalen. In de door hem gevonden gegevens stond echter aanvullende informatie over het niet mogen delen van de inhoud. Dus met “gevaar voor eigen leven” en met trillende handen, maakte Kevin ons toch deelgenoot van het “Mysterie van Engelgaarde”. Alle toehorenden beloofden hem om strikt de mond te houden over de inhoud, dus daarover zal ik hier dan ook verder geen mededeling meer doen.
Na het verhaal van Kevin, kregen we een briefing over de geplande duik. Een eind uit de kant zagen we een rood licht op een bootje drijven en er was middels lijnen een parcours uitgezet. Ik ging samen met mijn buddy (die niet met naam genoemd wenst te worden) achter een ander buddypaar aan. Voldoende afstand houden om niet te veel last te hebben van stof, maakten wij een reis langs bijna alle aanwezige objecten. We troffen onderweg nog best wat hele vreemde zaken aan, zoals een onderwaterspook en een heuse schedel. Op de “Tweede Leven” troffen we nog de restanten aan van wat er in het verhaal van Kevin als “onbekende bestemming” was overgebleven. Maar daarover kan ik verder niks meer vertellen.
Aan levende zaken hebben we wel baarzen en kreeftjes gezien. Enkelen zagen zelfs meerdere (levende) snoeken.

Na het omkleden was er “rode brei” in de vorm van heerlijke tomatensoep, die we ons goed lieten smaken. Het weer was opgeknapt en zelfs de (bijna) volle maan keek tussen de wolken door naar ons vermakelijke samenzijn.

Compliment voor de organisatie en bedankt namens alle deelnemers.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
17
Dec
Zwembad De Peppel
13
Jan
Jan 13,2024
20
Jan
Messe Düsseldorf GmbH