Big mama, here we come!

De weersvoorspelling was goed en toch begonnen we met regen. We hadden om 07.30 afgesproken bij de Mac in Meppel iedereen was er al om 07.20 dus mooi vertrokken, 3 van ons reden rechtstreeks. Onderweg even één pitstop voor het oppompen van een band…. en door. Een van ons had er zoveel zin in dat hij niet aan het opletten was en achter de verkeerde Peugeot aanreed. Even verderop gewacht en weer gezamenlijk verder gereden, qua vakantiefiles viel het gelukkig mee.

Aangekomen op het park werden we hartelijk ontvangen door de portier. Hij had nog geen kassa dus we mochten gratis door, omdat het zulk lekker weer was. Scheelt weer een paar euroknallers bij de Mac zullen we maar zeggen.

Hupsakee de karren vol met spullen en de tocht (5min) richting de duikschool kon beginnen. Aangekomen de spullen uitgepakt en eerst een algemene briefing door iemand van de duikschool qua huishoudelijk en corona. Vervolgens een briefing binnen eigen gelederen.

Suit up! Allemaal naar het water, via het plateau afdalen en collone linksaf gezwommen, in de rioolbuizen zoeken en in de kajuitboten. Heey leuke paling en oude met lood gevulde duikschoenen.

Vervolgens richting de drijvende eilanden op zoek naar big mama. Helaas niet gespot maar wel wat kleinere van maarliefst 50 cm tot wel 1.5 m. Heel gaaf om te zien!

Langzamerhand omgekeerd en langs de ritjes en dergelijke terug en via het plateau weer het water uit. Iedereen eruit? Check! Debriefen en loggen.

Zo eerst even een bakkie en een lekker broodje rookworst. Wel verdiend. Inmiddels waren we echt compleet want de laatste sloot nu ook aan ondanks vroege ochtend dienst. Nieuwe buddyparen ingedeeld en ieder buddypaar voor zichzelf.

Tijdens het omkleden/debriefen kwamen de sterkste verhalen over monsterlijk grote karpers, steur en en meervallen, het vrijheidsbeeld en de ijscokar. Maar het meest bizarre was de grafsteen van vrijgezel Pieter moge hij in vrede rusten.

Iedereen alle spullen weer ingepakt en de flessen afgevuld op naar de febo in Zwolle. Lekker samen gegeten en gekletst en toen lekker naar huis. Dankjewel allemaal het was weer gezellig.

Tekst: Bennie
Foto’s: Ezra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *