Twee weken geleden, werd er geconstateerd dat de zichtwaardes in het meer bij strand Nijstad, boven de meter waren gestegen. Op 19 juli 2020 was het dan zover; de duikvereniging mocht voor het eerst, de onderwaterwereld van de grote surfplas in Nijstad, verkennen. 

In de ochtend werd er een korte briefing gegeven, over de inhoud en het doel van deze dag. De dag stond namelijk in het teken van DuikHollandSchoon en was in samenwerking met het SSI blue ocean beach clean-up programma.

Uiteindelijk gingen 25 duikers op verschillende plekken te water. Het was een prachtige en zonnige dag met veel recreërende dagjes mensen. Hierdoor hadden de duikers veel bekijks. Natuurlijk was Dive2Adventure goed zichtbaar dankzij een aantal spandoeken en een grote tent. 

Rond 12.00 uur kwamen de eerste duikers weer boven water. Er waren verschillende objecten gevonden zoals zonnebrillen en blikjes maar ook autobanden en een strandbedje. Het zicht was heel variërend, van 10cm tot 1,5m, afhankelijk van de diepte en locatie. 

Na de lunch werd de tweede duik alweer voorbereid. De duikers gingen opnieuw op verschillende plekken te water. Ondertussen werd het strand steeds voller met recreërende dagjes mensen. Rond 16.00 uur waren alle duikers weer boven water. Er was ontzettend veel afval verzameld. En is het doel, om de grote surfplas schoner te maken behaald. Onder het genot van een hapje en een drankje, werd er nog even nagezeten in het Paviljoen. Toekomst muziek kwam boven water want de voorbereidingen voor het onderwaterpark zijn al in ontwikkeling.

We kijken er naar uit, om in de toekomst, prominent aanwezig te zijn op strand Nijstad. Graag tot de volgende (schoonmaak)duik!

Tekst: Ezra
Foto’s: Mellanie, Oscar

#

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
17
Dec
Zwembad De Peppel
13
Jan
Jan 13,2024
20
Jan
Messe Düsseldorf GmbH