Midzomernachtduik

Op 11 juli 2020 was het dan eindelijk zover: De midzomernachtduik. Dit was het eerste officiële evenement van Dive2Adventure, na versoepeling van de corona regels. Het animo was dan ook groot. Maar liefst 14 duikers hadden zich aangemeld voor dit evenement.

Om 22.00 uur werd iedereen verwacht op de parkeerplaats Engelgaarde in Ruinerwold. De eerste duikers waren dan ook ruim op tijd aanwezig, terwijl de rest, één voor één aan kwamen druppelen. Na de briefing van Oscar en Mark, konden we beginnen met het opbouwen van de setjes. Inmiddels begon het steeds donkerder te worden, waarbij het magische gevoel van het nachtduiken zich begon te ontplooien. Het was een prachtige nacht waarbij de sterren aan de hemel stonden en de komeet Neowise ook nog een spectaculair hoogtepunt was. Een aantal duikers hebben de komeet Neowise mogen zien.

Rond 23.00 uur lagen de eerste duikers in het water. Het water van Ruinerwold kleurde door alle duiklampen op. Hierdoor ontstond er een prachtig gloed in het water voor het maken van verbazingwekkende foto’s. De buddyparen splitsten zich op in het water. Er werd een cursus nachtduiken en een cursus navigatie gegeven. Het zicht onderwater was goed en er was veel leven te zien. Een aantal buddyparen hadden grote snoeken en verschillende baarzen gezien. De meeste duikers hadden een duik van 45 minuten tot een uur gemaakt. 

Na de duik werden de setjes weer afgebouwd en opgeruimd. Onder het genot van een hapje en een drankje, hebben we nog even na genoten van deze prachtige midzomernachtduik in Ruinerwold. Uiteindelijk zijn de meeste duikers rond 02.00 uur, met een voldaan gevoel, naar huis gegaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *