Het is al weer een tijdje geleden maar ik denk ik kan het ook niet laten.

Wanneer was het ook al weer? Het was in ieder geval voor de Lock down en het was goed weer. Maar even terug scrollen in de tijdslijn en daar staat het. zaterdag 5 september was het eindelijk zover we konden weer eens een dagje zeeland met de vereniging. Er hadden zich een paar leden zich aangemeld en er waren cursisten voor dive master en diep duiken, In totaal 9 personen wat een leuk aantal is, maar later de dag kregen we er nog twee bonus duikers bij. Maar later hier meer over. Het was erg vroeg in de ochtend dat zelfs de Mac in Meppel de lampen niet aan had. Maar zijn vanuit het Noorden nog een paar uurtjes sturen dus dan moet je wel op tijd beginnen. De plaats van bestemming Scharendijke haven. Eenmaal daar aangekomen gingen kregen we een briefing van Bennie de groepen werden ingedeeld. Er ging een gedeelte van de groep voor de diepduik op ,Le Serpent en het andere deel van de groep ging duiken richting de Zeehond en de Rat. Na een heerlijke duik hebben we samen wat gegeten bij de dijk in de haven.

De tweede duik stond gepland voor Den Osse Nieuwe Kerkweg, maar door contact te leggen met Avelien onze eerste nieuwe duiker van deze dag en tegenwoordig lid van onze vereniging, kregen we te horen dat dit erg erg erg druk was. Dus weken we uit naar duikplaats Den Osse Golfbreker. Zelf was ik hier nog nooit geweest en had dus ook geen idee wat ik hier kon verwachten. Den Osse haven is een duiklocatie waarbij je heel gemakkelijk te water kunt gaan. In de hoek van de dijk en de golfbreker is een schelpenstrandje, welke als startpunt dient. De gehele hoek tussen het einde van de golfbreker en de dijk is een ondiep, maar zeer interessant stuk. De bodem bestaat voornamelijk uit zand met oesterbankjes en is erg weelderig begroeid met allerlei wieren, die weer als schuilplaats dienen voor ontzettend veel leven.

Het is best een eindje onder water peddelen richting het diepere deel, maar zeker de moeite waard. Uiteraard kun je ook gewoon via het wateroppervlak naar het einde van de golfbreker gaan en daar pas afdalen, maar dan mis je een erg mooi deel van deze duikstek.

Voor Bennie was dit ook een speciale duik want hij werd begeleid door een charmante dame die de gehele tijd aan de oppervlakte bleef drijven om de duikvaardigheden van Bennie te beoordelen op zijn 100e duik.

Onze laatste duik van de dag was dan wel bij Den Osse Nieuwe Kerkweg. Er was inmiddels al weer wat ruimte ontstaan op de parkeerplaats dus we konden ons mooi op het verharde gedeelte omkleden. Maar dat alles gebeurde pas nadat we onze inwendige mens hadden voorzien van een lekkere vette maaltijd. Niet iedereen ging meer voor de laatste duik en dus bleven ze lekker achter de dijk wachten in het zonnetje en uit de wind.

Al met al kunnen we terug kijken op een heerlijke dag. Bedankt Ian, Rick, Mark Stephan, Kenneth, Linda, Bennie en Avelien

#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
17
Dec
Zwembad De Peppel
13
Jan
Jan 13,2024
20
Jan
Messe Düsseldorf GmbH