Op zaterdag 19 juni 2021 was het dan eindelijk zover, namelijk het eerste officiële evenement vanuit Dive2Adventure; de midzomer nachtduik. 

De prachtige zonsondergang met een temperatuurtje van ongeveer 20 graden moesten wel zorgen voor een top evenement. En ja dat was het zeker! Rond 22.00uur werd iedereen verwacht in Nijstad bij de kleine surfplas. Eenmaal verzameld werd iedereen welkom geheten door Oscar waarna hij het stokje doorgaf aan Ezra. In het kader van haar opleiding voor Divemaster heeft ze een duikbriefing gegeven aan de groep. 

Na de briefing werden de setjes opgebouwd en had iedereen er zin in om een leuke nachtduik te gaan maken. Rond 23.00uur lagen de duikers in het water. Het zicht was aan de kant ongeveer 3 meter mede hierdoor kon er veel leven waargenomen worden. Dankzij het goede zicht zijn er veel verschillende vissoorten gezien zoals paling, snoekbaarsjes en een grote brasem. Het bijzondere van een nachtduik is dat vissen ’s nachts actief zijn en het licht van de zaklamp weerkaatst op de schubben waardoor ze meer op vallen. Tevens geeft een nachtduik een heel andere dimensie weer wat voor velen een nachtduik juist bijzonder maakt.

Ook nieuwsgierig naar het nachtduiken maar vind je het toch nog wel spannend? Meld je dan aan voor de specialty SSI Night & Limited Visibility. In dit programma leer je de vaardigheden en methoden om veilig en ontspannen te duiken wanneer het het zicht beperkt of het donker is.

Klik hier voor meer info.

www.dive2adventure.nl

Na ongeveer 45 minuten kwamen de eerste duikers alweer lachend boven water. De setjes werden afgebroken en er werd snel omgekleed want er stond een deco-biertje te wachten in combinatie met wat lekkere hapjes. Er werd zoals gewoonlijk hard gelachen en er werden veel verhalen verteld. Al met al was het een evenement zoals vanouds en was iedereen blij dat het eindelijk weer mocht! We kijken uit naar de volgende uitstap en dat is op zoek naar big mama!

Bijdrage tekst:
Ezra

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende activiteiten
17
Dec
Zwembad De Peppel
13
Jan
Jan 13,2024
20
Jan
Messe Düsseldorf GmbH